Goede Meerdaagse voor CTF

Eerst even een mijpaaltje; vandaag heb ik mijn diploma op mogen halen. Het is vanaf nu officieel ing M.K. Prinsen, werktuigbouwkundige. Ik ben in gesprek over een leuke functie en tot die tijd geniet ik lekker van de zomer met af en toe wat kiten of een koersje.

Zo was vorige week de Meerdaagse. Vijf koersen in zes dagen in Groningen. Het was een goede week voor Cycling Team Fryslân. We stonden elke dag op het podium waarvan twee keer op de hoogste trede, en pakten in de eindklassering een tweede plek overall plus de rode trui. De koersen werden verreden in Nieuw Roden, Zevenhuizen, Noordhorn, Leek en De Wilp.

In Nieuw Roden lag op de maandag een leuk parcours met een groot peloton op de eerste dag van de Wielermeerdaagse. De eerste ronden ging het ontzettend hard. Ik heb een aantal keren aangevallen, maar ik kwam niet weg. Al vroeg in de wedstrijd was er een succesvolle aanval van Ruben waardoor een kopgroep van 4 man ontstond. Tijdens de wedstrijd heb ik met mijn ploegmaten op alle aanvallen uit het peloton gereageerd en het tempo zoveel mogelijk gedrukt. Op 3 ronden voor het eind ben ik met drie man weg gereden uit het peloton en ik kwam uiteindelijk als 6e over de finish. De kopgroep bleef net vooruit en Ruben pakte een mooie 2e plaats, Hij  had onderweg veel sprintpunten gepakt. Goed teamwork met CTF en Ruben start woensdag met de leiderstrui om zijn schouders!

De dinsdag werd er niet gekoerst. Ik heb toen mijn vader een beetje kitesurfles gegeven maar helaas viel de wind weg toen het een beetje begon te lukken met zijn waterstart.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My almost new #kitesurfing set. #Marktplaats #kite #Gaastra #Spark #13m #soalsurf #Workum #IJsselmeer #beach #watersport

Een bericht gedeeld door Hank Prinsen (@hanknl) op

Een dag later reden we in Zevenhuizen.  Het was meteen koers vanaf de start en in de eerste ronde brak het peloton al in stukken. Daarna heb ik vaak geprobeerd het op de kant te zetten met NW wind, maar er was geen wegkomen aan. In de laatste drie ronden lukte het dan toch, toen Ruben achter mij een gat liet vallen. We reden met 3 man vooruit en haalden nog één  iemand in. De samenwerking was goed en we bleven het peloton voor. Met een ontzettend lange eindsprint kon ik de tweede etappe op mijn naam schrijven en ook de leiding in het algemeen klassement nemen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Great team performance in Zevenhuizen! #cycling #wielrennen #snefry #critlife #systemsix #CTF #broezn #koers

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Ruben had onderweg nog een aantal sprint punten gepakt en start morgen in de rode trui. Ik dus in de gele. Het was weer een geslaagde avond voor CTF!

De donderdag reden we in Noordhorn.  Hier lag een technisch rondje voor ons klaar. We startten mooi met op de eerste startrij Ruben in de rode trui, oud teamgenoot Gerrie in de witte trui en ik zelf in het geel.

Omdat ik in de gele trui reed , werd het wel wat een gesloten koers voor mij. Continu counteren en gecounterd worden. Henk reed weg uit het peloton en kwam in de kopgroep. Op vier ronden moest het peloton afsprinten. Het positioneren ging goed. Ik kwam als 3e uit de laatste bocht, maar begon te laat met sprinten waardoor ik klem kwam te zitten. Het werd daardoor iets teleurstellend een twaalfde plek voor mij. Wel pakten we met CTF opnieuw podium! Henk reed zeer aanvallend in de finale en sprintte naar de tweede plek!

Vrijdag was de koers in Leek.  Het was een leuke ronde met veel publiek! In het begin heb ik veel aangevallen. Ik sprong naar de kopgroep en dat was de perfecte positie, omdat klassementsleider Rick Ottema toen flink aan de bak moest. Een aantal ronden hard doorgereden, maar het draaide in de kopgroep na een tijdje niet helemaal lekker waardoor de voorsprong  helaas geen stand hield. In de nieuwe kopgroep van 5 man waren Henk en Henk Jaap aanwezig voor CTF. Vanaf toen heb ik rustig aan gedaan en een aantal keren mooi getoerd op kop van het peloton. Ik kwam als tweede van het peloton over de streep en ben met mijn achtste plek iets ingelopen in het klassement. Als team hebben we super goed gereden. Henk pakt  met een derde plek opnieuw het podium en ik sta nog steeds tweede in het klassement. Op naar de finale!

De finale was op zaterdag in De Wilp. Het werd een boeiende koers waarin we als Cycling Team Fyslân goede zaken deden.

Mark meerdaagse finale De Wilp

In de beginfase van de wedstrijd reed Ruben weg met Johan Knol en door lang weg te blijven heroverde hij de rode sprinttrui. Toen ze teruggehaald werden, ontsnapte Henk met Hartthijs de Vries. Ik heb zelf ook nog een aantal keren proberen weg te komen, maar daar werd telkens op gereageerd. De gele trui van Rick Ottema werd goed verdedigd. In de eindfase sprongen ook nog twee keer twee renners weg maar zij kwamen niet meer in de buurt van de koplopers. The Boss maakte  het af en won na een spannende sprint namens CTF de finale etappe van de meerdaagse!

Mark meerdaagse finale De Wilp

Zelf won ik de pelotonsprint en eindigde met de zevende plaats als 2e in het eindklassement.

Deze koers waren mijn ouders en zus er ook. Mijn vader maakte een mooie fotoserie van de koers:

Een dag na de finale van de Wielermeerdaagde in De Wilp reed ik met CTF een koers in de Clubcompetitie in Berg en Dal; de Zevenheuvelenomloop. Hier lag echt een gaaf parcours met veel korte klims. Normaal gesproken is dat wel mijn ding, maar ik was niet meer zo fris na de meerdaagse. In de eerste ronde kwam ik klem achter een valpartij, waardoor het de volgende ronden vooral gaten dichtrijden was naar het peloton. Toen ik daar ruimte zag  o, naar voren te rijden, ben ik maar meteen doorgereden. Er sprong een aantal man mee en zo ontstond een kopgroep van zes renners. We hebben ca 2 ronden vooruit gereden, totdat na 90k m koers de batterij wel aardig leeg raakte. Ik kwam in een groep achter het peloton terecht en heb daarin doorgereden tot de finish. Dat leverde een 71e plek op. Als team handhaven we onze tiende plek in de Clubcompetitie. Nu eerst maar eens goed herstellen van deze intensieve week en dan kijken we weer verder!

Ondertussen heeft trouwens ook de Steenwijker Courant een leuk artikel geplaatst over mijn overgang van het shorttrack naar het wielrennen. Klik op de afbeelding voor een vergroting

.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.