Elfstedentocht op de fiets

We zijn de trainingen weer langzaam aan het oppakken. Dit is de fase van het seizoen waarin je de basis legt voor het volgende wedstrijdseizoen. We hebben alweer enkele krachttrainingen gehad, downtraining, skeelertraining en we fietsen vooral ook veel. In dat programma paste ook mooi de Friese Elfstedentocht op de fiets (240 km), die ik maandag tweede pinksterdag met Leon en Dylan reed.

Mijn vader kon via Marktplaats nog voor een normale prijs aan vijf startkaarten komen. Omdat Anke met Tineke ging, waren de startkaarten alweer op en heeft hij er twee dagen later voor zichzelf ook nog één gekocht. Wij startten in groep 23 en hij in groep 7. Hij ging met mijn moeder al vroeg in de Panda naar Bolsward en wij gingen met de Toyota. Eén fiets achterin en vier achterop.

Net na Hindeloopen

We hebben als duurtraining redelijk rustig aan gereden en toen het begon te regenen iets meer vaart gemaakt. We waren in 9 uur binnen; dat was inclusief alle wachttijd bij stempelposten en zo. Mijn vader was eerder gefinished en wachtte ons met m’n moeder op na Hindeloopen. Daar is de foto hierboven gemaakt. Hij heeft een selectie van ruim 900 mooie foto’s online gezet waar mensen kunnen bestellen.

Het was een mooie training in de aanloop van het nieuwe shorttrackseizoen. Ik had een week eerder ook al de 130 kilometer in Tecklenburg gereden waar mijn ouders en Anke de 100 km deden.

Andere leuke dingen uit de afgelopen weken: Ik heb bericht gehad dat ik met een 8,2 geslaagd ben voor de eerste module van de Focusopleiding Duurzaam produceren die ik met steun van NOC*NSF bij de Open Universiteit aan het volgen ben. We hebben ook een week gehad met mooi weer en harde wind. Toen heb ik de oude surfplank van mijn vader geprobeerd. We hebben in deze periode van het jaar mooi de tijd om dat soort andere sporten te doen. Op mijn 19e verjaardag, voor er visite kwam, hadden we de GoPro in onze vlieger gehangen en zo een leuk filmpje luchtopnamen van Wanneperveen gemaakt.

2 pings

  1. […] van de focusopleiding Duurzaam Produceren die ik met steun van NOC*NSF kan volgen. Module 1 heb ik in het voorjaar met een mooi cijfer afgesloten. Nu nog één module te gaan. Ik las trouwens ook dat er een nieuw […]

  2. […] Elfstedenfietstocht 2013 met Leon en Dylan […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.