Een nieuw jaar met nieuwe kansen

Om te beginnen wens ik iedereen het allerbeste voor 2020.  Mijn ouders maken elk jaar een blog met alle belevenissen en een nieuwe kerstkaart met foto’s van het afgelopen jaar.

Kerstkaart 2019

De laatste marathon van het jaar, in Utrecht, wist ik winnend af te sluiten. Eindelijk zat ik in de goede ontsnapping mee. We moesten er met z’n zevenen hard voor werken maar met hulp vanuit het peloton wisten we halverwege de wedstrijd een rondje te pakken. In de eindsprint wist het mooi af te maken.

Nog die zelfde avond brachten mijn ouders me door naar Haarlem en de volgende ochtend vroeg vlogen we naar Gran Canaria voor een trainingsweek op de racefiets. Met dank aan mijn zus Anke die me ’s nachts nog even het paspoort bracht. Oeps!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Epic ride totay! Still working on my tan lines. #wielrennen #cycling #grancanaria #200km #moaifuort #Strava

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Op Gran Canaria hadden we heerlijk weer met mooie vergezichten. We konden zelfs Tenerife zien liggen. Na de nodige trainingskilometers, hoogtemeters en vitamine D zijn we helemaal klaar voor het vervolg van het schaatsseizoen.

Nog tijdens mijn verblijf op Gran Canaria ontdekten mijn ouders dat er nog ruimte was voor een paar daagjes wintersport met z’n allen. Dus nadat ik op zondagavond van station Meppel werd gehaald en Freya een paar uur later vanuit Friesland arriveerde (ze had net een regiomarathon gewonnen!), vertrokken we maandag in alle vroegte met de auto naar Tirol.

Omdat we zo laat boekten, konden we niet op ons vaste adres in Steinach am Brenner terecht. Maar we hadden in Neustift im Stubaital een mooi appartement gevonden waar we met z’n vijven in pasten en van waar uit we alle kanten op konden.

De eerste dag skieden we in Schlick 2000. Het was een leuk skigebied maar door de nieuwe sneeuw en het wat mindere zicht was het niet op elk moment even fijn skiën voor de snellere skiërs die mijn vader en ik zijn.  Maar toch hebben we wel lekker geskiet.

De volgende dag werd ik wakker met enorme hoofdpijn. Terwijl mijn ouders, Anke en Freya naar Steinach gingen skiën, bleef ik ik het huisje achter. Misschien was de overgang van Gran Canaria naar het Stubaital iets teveel van het goede. Maar de paracetamol deed z’n werk dus kon ik de volgende dag weer gewoon mee. Gelukkig maar want de donderdag was het erg mooi weer en gingen we naar de Stubaigletscher, die de dag ervoor nog wegens lawines was afgesloten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

☀️⛷️👌 #Ski #skiing #Tirol #Stubai #Strava #elan #winter #snow #skifoan #Austria 📷@freyareitsma

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Het was een heerlijke skidag en het was ook leuk dat Arianna en haar vader vanuit het Italiaanse Cavareno ook mee kwamen skiën. Zij woonde een paar jaar geleden als uitwisselingsstudent bij ons in Wanneperveen.

De laatste dag skieden we weer in Steinach. Toen het in de middag steeds mistiger en het lastig skiën werd, zijn we wat eerder gestopt en nog even naar de Brenner outlet gegaan. ’s Avonds pakten we de auto weer in en de volgende dag reden we vrij vlot weer naar huis.

Weer een dag later stond op de laatste dag van het NK Afstanden op Thialf de Massstart op het programma. Ik had een uitnodiging gekregen om me in te schrijven en stond daarna ook op de lijst, maar daarna verscheen er ineens zonder enig bericht een startlijst op internet waarop ik niet stond. Misschien kan de KNSB de communicatie hierover nog een keer tegen het licht houden…? Freya stond eerste reserve en mocht na een afmelding wel starten. Ze pakte mooi wat punten in de tussensprint maar moest het peloton laten gaan toen het tempo flink werd opgeschroefd. Met een blessure en koud terug van de wintersport was die tempoversnelling haar iets teveel van het goede. Ze werd net voor het ingaan van haar laatste ronde ingehaald door de eerste afsprintende dames en valt daardoor buiten het klassement. Anders was ze heel mooi elfde geworden. Toch netjes gereden.

Mark NK marathon 2020

Het nieuwe jaar begon net het NK marathon in Enschede. Ik reed wel lekker, en zat wel lekker in de race maar met nog 66 ronden van de 150 te gaan, hadden de benen er geen zin meer in. Wel in vorm maar te lang niet geschaatst. Volgende week beter bij de Beloften op Thialf.

Mark NK marathon 2020

Ik hoop dat 2020 voor iedereen een mooi jaar wordt. Ook voor mijn opa die het nodige op medisch gebied te wachten staat en voor mijn pake die al wat langer in zo’n soort situatie zit. Een heel goed nieuwjaar. Maak er allemaal wat moois van!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.