Derde KNSBcup

Het was een bijzonder weekend. Zaterdag hebben we mijn oom Jacob naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het was een verdrietige dag maar een mooie begrafenis op de oude brandweerauto die hij zelf nog heeft gerestaureerd. Het was moeilijk om de knop om te zetten naar de KNSB cup van vandaag.

KNSBcup 3

De wedstrijd was op Thialf en ging over 500 meter. Deze keer deden ook Freek, Niels en Sjinkie mee, en Vlad en Roberto uit de ploeg van Jeroen. In de heats moest ik meteen al tegen Niels en Vlad. Halverwege de race lag ik op de derde plek. Ik plaatste binnendoor een aanval op Vlad en toen werd ik met een flinke beuk naar binnen geknald. Ik bleef nog wel in de benen, moest de bocht opnieuw aansnijden en finishte als laatste. Maar Vlad kreeg een P voor zijn actie en ik een toevoeging.

KNSBcup 3

In de halve finale moest ik vanaf positie vijf starten. Ik was niet scherp genoeg en maakte onderweg ook nog een misslag. Ik heb de race toen maar laten lopen. Ik denk dat ik normaal wel goede kans had gemaakt op de A-finale, maar dit weekend niet. In de finale startte ik vanaf vier en lag ik aan de andere kant al twee. Ik heb nog een aanval op de eerste plek ingezet, maar niet doorgezet. Een zesde plek was voor vandaag ook goed. Op het NK verwacht ik wel weer wedstrijdscherp te zijn. Dat NK is op 4 en 5 januari in Amsterdam. De kaartverkoop is al begonnen.

Naschrift 23-12: YouTube filmpje (c) Frank Schenk:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.