De eerste marathons

Door studie en trainen ben ik even niet aan de blogs toe gekomen, maar de eerste marathons zitten er op. En nog een massstart. En ook nog mooi wat wind mee gepakt op het IJsselmeer.

De eerste marathon was in Amsterdam. Vijf man pakten een rondje en helaas zat ik daar niet bij. Ik won wel de sprint van het peloton. Een mooie begin en ook als team scoorden we goed.

Een week later reden we in Deventer. Ik wilde het niet weer laten gebeuren dat er een groepje rond kwam en ik daar dan niet bij zat. Ik zat in verschillende ontsnappingen mee die het steeds niet redden. Ik heb daardoor teveel van m’n krachten vergooid en te lang in het rood gereden. Halverwege was het op, en moest ik uitstappen. Iets beter leren doseren dus.

Mark marathon Deventer

Daarna was Utrecht aan de beurt. Ook weer een mooie koers waar we als team goed presteerden. Gerwin haalde als tweede het podium en Ronald en ik reden in de punten. Ik werd 16e.

Gisteren reden we in Thialf. Het was een mooie koers met een paar uitlooppogingen en Ronald zat in de goede. Toen hij net met een kleine groep een rondje gepakt had, kwam hij ten val. Als team hebben we hem hard geholpen om weer voorin het peloton te komen. In de sprint van het peloton lag ik in goede positie voor een top 10 klassering toen ik een beuk kreeg. Met kunst en vliegwerk wist ik te voorkomen dat ik in de kussens ging, maar de gang was er uit. Ik werd 38e. De rijders met een ronde voorsprong reden nog een paar rondjes door, en Ronald wist uiteindelijk te eindsprint te winnen. Mooi teamwork!

Marathon Beloften 10-11-2018

Marathon Beloften 10-11-2018

Ondertussen reed ik vorige week nog een massstart tijdens het Worldcup Kwalificatie Toernooi op Thialf. Het was een mooie koers. Ik sloot de laatste twee ronden in rondjes 25 en kwam uiteindelijk als 8e over de streep. Ik had me echter niet bemoeid met de tussensprints en werd daardoor 13e in de eindklassering.

Mark massstart Thialf 5-11-2018

Tijdens de herfstvakantie van school hadden we ook nog een paar mooie dagen met veel wind. Ik kon de auto van m’n moeder lenen en ben nog een paar keer met Freya wezen kiten. Het gaat steeds lekkerder en het jumpen levert mooie plaatjes op 🙂

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hang loose! #kitesurfing #wind #Friesland #jump #airtime #kitesurfen #fone #fonekite #moaifuort #hangloose #kitesurf #sjcam

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Op school gaat het ook lekker met de tentamens. Het wordt tijd om uit te gaan kijken naar een afstudeerstage (Werktuigbouw) en volgende week rijden we in Haarlem.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.