Brasov

Het shorttrackseizoen zit er op. Dit weekend was het EK junioren in Brasov, Roemenië. Ik ben redelijk tevreden met hoe ik reed. De tiende plek in het eindklassement  is iets minder dan ik wilde maar de zilveren plek met de relay was wel weer goed.

Op de 1500 meter won ik de B-finale. In de A-finale waren er door toevoegingen acht rijders die finalepunten kregen. Als je dan verder in het toernooi zelf geen A-finale weet te halen, kun je deze nooit meer inhalen. Op de 500 meter reed ik in de kwartfinale de 5e tijd, maar werd derde in de rit. Je gaat dan niet door naar de hogere finales. Ik won nog wel mijn halve finale maar een mislukte inhaalactie in de C-finale eindigde in de kussens. Op de 1000 meter haalde ik weer de B-finale. Omdat het voor m’n klassement toch nergens meer om ging, had ik met Adwin en Matthias afgesproken om voor een tijd te gaan. Ik trok ‘m aan en liet na 3 ronden door hen overnemen. Zo reed ik voor het eerst onder de 1:30 met 1:29,901. Ik heb in een training al eens 1:28,4 gereden, maar dat was alleen volgen.

Bij de relay haalden we makkelijk de A-finale. Hierin ging het vooral tussen Hongarije en ons en zij wonnen. Dus hadden wij zilver.  Het team bestond naast mij uit Adwin Snellink, Mylan Elzink en Dylan Hoogerwerf.

Zilveren relayploeg EK shorttrack. (c) Foto Vincent de Cleer / Skatingsisters.eu

Het shorttrackseizoen is nu klaar. We hebben geen trainingen meer maar ik wil tussendoor wel een beetje fietsen. Ik heb nu meer tijd om op tijd klaar te zijn voor mijn  eindexamen. Ik ga straks ook kennis maken met de NHL in Leeuwarden om te kijken of we voor de opleiding werktuigbouwkunde oplossingen kunnen bedenken om deze in combinatie met mijn sport te kunnen doen.

2 reacties

2 pings

  • Petra Smit op 19 maart 2012 om 21:27

  Hoi Mark!
  Mooi dat je tevreden bent met het eindklassement van het EK en een zilveren plak is supergoed. Nu op naar je eindexamen.
  Groetjes Petra.

  • Lida van der Vegt- Enschede op 20 maart 2012 om 10:56

  Hoi Mark. ik heb voor het eerst je prestatie’s gevolgd. Heel leuk dat het op deze manier kan.
  Prachtig om met al die wereld landen mee te doen, dat alleen is al een prestatie.
  Heel goed gedaan.
  Ik hoop dat het je lukt om werktuigbouwkunde te combineren met je sport.
  Succes met je examens.
  groeten Lida (vriendin van je oma)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.