Baanmarathon en KNSBcup

Vorige week besloot ik op het laatste moment mee te doen aan een baanmarathon op Thialf. Ik was net die nacht daarvoor thuis gekomen uit Malmö maar blijkbaar weer voldoende uitgerust want ik reed wel lekker. Ik pakte eerst in m’n eentje een volle ronde op het peloton. Later pakte er nog een groepje een ronde maar tegen het einde reed ik weer weg en kwam ik alleen over de streep. Ik meende nog even dat ik met mijn ronde voorsprong ook de premiesprint te winnen, maar dat werkte helaas anders. Maar het was een leuke rit om te rijden.

Gister reden we de KNSBcup shorttrack in Tilburg. We reden series over 1000 en de finale zou over 1500 meter met 8 rijders gaan. We reden ’s ochtends al heen omdat Anke in de D-divisie zat. Zij studeert in Tilburg dus ze was op de fiets gekomen. Terwijl mijn ouders naar haar ritten gingen kijken, ben ik naar Anke’s studentenkamer gereden om nog even lekker rustig aan te doen.

Anke heeft deze zomer wat minder getraind en ze was ziek geweest. Ze was de eerste rit nog wel door maar daarna kwam ze in de laatste rondjes wat tekort. Volgende zomer maar wat meer fietsen denk ik. Het ijs was erg vies en onze eerste rit werd niet gegieterd.

Mark KNSBcup Tilburg

Ik vond het al lang prima om als tweede te finishen. In de twee halve finales van groep 1 plaatsen de eerste vier zich voor de A-finale waarin dus 8 rijders zouden starten. Ook hier was een tweede plek ruim voldoende.

In de A-finale begon ik eerst rustig van achteruit, reed ik halverwege de rit naar voren en wachtte ik eigenlijk net te lang om de kop te pakken.

Maar het was ook lastig acties te maken want het ijs was erg vies en raar. Maar met een tweede plek ben ik wel tevreden. Ik rijd weer makkelijk, voel te sterk en kan wel weer redelijk goed mijn acties maken. De relay ging niet door vanwege tijdgebrek.

Mark KNSBcup Tilburg

We zijn daarna nog heel even langs Anke’s kamer geweest, hebben een paar boodschapjes gedaan en zijn toen naar een pizzeria in Tilburg gegaan. Ze hadden er lekkere pizza’s maar het ging er niet zo snel en toen brachten ze ook nog eerst onze pizza’s naar de verkeerde tafel. We hadden een “all you can eat” verrassings-arrangementje gedaan maar uiteindelijk hebben we maar gewoon betaald wat we gehad hadden zodat we eindelijk onderweg naar huis konden. Dus eerst Anke weer naar haar huis in Tilburg gebracht, toen Dukky uit Giethoorn opgehaald en uiteindelijk waren we nog redelijk op tijd thuis. Vanmiddag nog even met Freya bij de Worldcup langebaan in Thialf kijken en dan zit het weekend er weer op.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.