Baanmarathon

Vanavond was er een baanmarathon op Thialf. Ik heb Dave gevraagd of ik met de C1 mee kon doen en dat mocht wel. In het begin van de wedstrijd over 60 ronden reed ik op alle plaatsen in het peloton mee. Dat kostte me niet zoveel energie. Er waren wel wat uitlooppogingen maar die werden door het peloton achterhaald.

Op een gegeven moment was er toch een groep van zo’n 10 rijders een eind vooruit. Toen heb ik samen met Kay Schipper de oversteek gemaakt van het peloton naar de kopgroep. Aangekomen in de kopgroep kon ik het wel voelen maar ik kon ook weer wat herstellen door rustig mee te schaatsen.

Een paar ronden voor het einde rechtte iedereen de rug en toen ik keek, lag ik ineens een meter of 10 voor. Omdat er iemand weg sprong, ben ik daarmee mee vooruit gegaan. We pakten samen een aardige voorsprong maar toen werd het wel erg zwaar. Ik had vandaag ook al drie flinke shorttracktrainingen gedaan. In de laatste ronde werden we ingelopen en uiteindelijk ben ik denk ik rond de tiende plek geëindigd.

Het was een leuke afwisseling in mijn programma en ik hoop dat ik in de rest van het seizoen nog eens een marathon of langebaanwedstrijd kan rijden. Maar eerst morgenavond Sportgala in Steenwijk en zondag de KNSBcup in Groningen.

De Starclass zit er trouwens ook op. Nu heb  ik het weer over shorttrack. In Malmö ben ik niet meer gestart maar ik ben samen met Itzhak gedeeld eerste in het eindklassement van deze Europese competitie gebleven.

1 ping

  1. […] trainingswedstrijd voor merkenteams. Ik heb geen belangrijke shorttrackwedstrijden meer dus reed ik vorige week al een marathon en vanavond een 500 en 1500 meter. Op de sprint moest ik helaas alleen rijden. Mijn opening had wel […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.